Ohjaajat

Mikko Liukka

Personal trainer, juoksuvalmentaja, yleisurheilun seuravalmentaja, toiminnallisen harjoittelun ohjaaja, kasvatustieteiden maisteri

  Blogi: Juoksunaattori
  @MikkoLiukka

 

mikko

Olen toiminut valmentajana ja personal trainerina Turun alueella jo yli kymmenen vuoden ajan. Minulla on vuosien vankka kokemus erilaisten asiakkaiden tarpeiden huomioimisesta ja tavoitteiden saavuttamisesta. Tällä hetkellä asiakkaisiini kuuluu esimerkiksi juniori-ikäisiä jalkapalloilijoita, kuntoon haluavia eläkeläisiä, lisähaastetta kaipaavia aktiiviliikkujia, sekä omaa kuntoaan remontoivia aikuisia naisia. Rauhallisella mutta vahvalla tyylilläni olen saanut asiakkaani saavuttamaan uskomattomia tuloksia, ja mikä parasta, olen saanut heidät nauttimaan elämästään aivan uudella tavalla.

Omalta liikuntataustaltani olen entinen pika- ja keskimatkojen kilpajuoksija mutta nykyinen intohimoni juoksussa on ultramatkat. Vastapainoni harjoittelen kuntosalilla toiminnallisen harjoittelun periaatteiden mukaisesti, ja myöskin voimanostotyyppinen harjoittelu on lähellä sydäntäni. Vuosina 2001 – 2002 olin harjoittelemassa Keniassa paikallisen kilpaurheilijaryhmän mukana. Tuolloin huomasin miten paljon juoksuharjoittelua voi kehittää ja monipuolistaa, kun siirtyy yksilöharjoittelusta ryhmäharjoitteluun. Juoksu onkin parasta juuri joukkueurheiluna! Tuolta matkalta toinkin tuliaisena Turkuun Vauhtisammakon juoksukoulun, jonka ideana on alusta asti ollut juoksun ryhmäharjoittelu jokaiselle sopivassa tasoryhmässä. Tämä on madaltanut juoksuharjoittelun aloituskynnystä huomattavasti sekä antanut mahdollisuuden tarjota haastavaa treeniä jokaiselle lajin harrastajalle. Juoksuharjoittelun ei todellakaan tarvitse olla tylsää ja yksinäistä!

Asiakkailtani toivon aitoa itsensä haastamista sekä lujaa tahtoa. Lupaan, että treenin kautta koko ihmisen hyvinvointi kasvaa ja elämänlaatu paranee. Parasta valmentamisessa onkin juuri se, kun asiakas liikunnan kautta piristyy ja löytää omat vahvuutensa. On hienoa huomata, miten vanhat tavoitteet muuttuvat todellisuudeksi ja uudet tavoitteet siivittävät asiakkaita yhä huikeampiin saavutuksiin. Vanhin asiakkaani on ollut 75-vuotias ja hänkin on saanut upeita tuloksia! Koskaan ei ole liian myöhäistä panostaa liikuntaan!

Anni Liukka

Trainer, juoksuohjaaja, ryhmäliikunnan ohjaaja, 

  @AnniLiukka

Blogi: Kilometritehtailija

 

annil

Siirryin ryhmäliikunnan ohjaamisesta juoksukouluohjauksen pariin viitisen vuotta sitten. Juoksuohjaajana olen toiminut tätä nykyä jo yli viiden vuoden ajan ja yksilöohjauksistakin minulla on jo usean vuoden kokemus. Vahvuutenani on vankka ryhmänohjaustaito sekä positiivinen ote, jonka avulla jokainen saa puskettua itsestään joka kerta parhaan mahdollisen tuloksen irti oli sitten kyse yksilöharjoittelusta tai ryhmätreenistä. Olen aina ollut innostunut uudenlaisista liikkeistä, kehonhallinnasta sekä toiminnallisesta harjoittelusta kuntosalilla. Vuosien varrella olen haalinut lisää tietoa siitä ja saanut omasta ja asiakkaiden harjoittelusta aivan uudella tavalla hauskaa ja monipuolista.

Lapsesta asti olen käyttänyt ison osan vapaa-ajastani liikkumiseen. Tällä hetkellä liikunnan janoni sammuu parhaiten juoksemalla ja monipuolisella toiminnallisella harjoittelulla. Liikkumalla hankittu lisäenergia on se, jota haluan jakaa eteenpäin myös asiakkailleni. Positiivinen kannustus, jatkuva tsemppaus, ja tieto siitä että asiakas pystyy ylittämään itsensä joka harjoituksessa, ovat työkalut jotka auttavat sinuakin nostamaan hyvinvointisi ja kuntosi yhä paremmalle tasolle.

Asiakkailtani toivon motivaatiota ja uskallusta itsensä haastamiseen. Omalta mukavuusalueelta poistuminen on nimittäin äärettömän mukavaa! Ylivoimaisesti parasta ohjaamisessa on se, kun huomaan asiakkaani motivoituvan treeniin joka harjoituskerralla aina enemmän kuin aiemmin ja huomaavan miten paljon omaa hyvinvointiaan voi lisätä liikkumalla ja nauttimalla terveellisestä elämästä. Tämä kehitys on hienoa huomata sekä juoksuasiakkaista että kuntosaliasiakkaistani. On ollut hienoa olla mukana monessa positiivisessa muutoksessa ja itsensä uudelleen löytämisessä – tätä työtä haluan tehdä vielä pitkään!

Tiina Saloranta

Juoksuohjaaja, trainer

  @TiinaSaloranta

 

tiina

Oma liikunnallinen heräämiseni tapahtui lukioaikoina. Näin jälkikäteen olen ajatellut, että olisi ollut hyvä herätä aikaisemminkin, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä. Herääminen kannattaa aina! Monta vuotta kestänyt jumppakausi tuli päätökseen, kun jumppasalit muuttuivat liian ahtaiksi ja mieli halasi ulos liikkumaan. Juoksuharrastus oli alkuun kausiluontoista, mutta julkisesti annettu lupaus maratonin juoksemisesta teki harrastuksesta piirun verran suunnitelmallisempaa. Ensimmäisen maratonin jälkeen iski halu oppia juoksemaan ihan oikeasti ja kuin tilauksesta törmäsin Vauhtisammakon juoksukoululaisiin ja siitä se ajatus sitten lähti. Ilmoittauduin siltä istumalta juoksukoulun seuraavalle kaudelle – oli aika herätä juoksemaan!

Juoksukoulun ohjaajana aloittelin syksyllä 2012. Erityisesti juoksuharrastusta aloittelevia ohjatessani olen huomannut miten moni juoksua aikaisemmin kammoksunut löytää juoksun ilon, ja miten kohdilleen loksahtava juoksutekniikka vapauttaa juoksemaan yhä pidempiä matkoja ja yhä kovempaa. Yhdessä treenatessa moni on uskaltautunut ylittämään itsensä ja tulokset ovat olleet huikeita. Jos vieressä puuskuttava kaveri jaksaa, niin minäkin jaksan!

Uskon vahvasti, että kaikki voivat oppia juoksemaan ja nauttimaan juoksusta. Kaikista ei tarvitse tulla maratoonareita mutta on suuri vääryys itseään kohtaan, mikäli et anna itsellesi mahdollisuutta kokea juoksun vapautta. Ohjaamisessa mielestäni parasta on juuri alkajien liikunnan riemu. Olenkin erikoistunut juoksun aloittajien liikuttamiseen – rauhallisella ja analyyttisellä tyylilläni kannustan alkajat aloittamaan juoksuharrastuksen tarpeeksi maltillisesti ja niin, että tavoitteet varmasti saavutetaan.

Mikko Knuutila

Juoksuohjaaja, trainer

 

v1

Juoksukoulun ohjaajana olen toiminut kesästä 2012 alkaen ja vuoden 2013 alussa mukaan astuivat myös yksilöohjaukset koko ajan enenevässä määrin. Juniorivuosina liikuntaharrastuksiini kuului amerikkalainen jalkapallo ja tuonkin mielelläni myös treeneihin lisämausteeksi ketteryys- ja liikkuvuusharjoitteita jenkkifutistyyliin.

Oma kuntosaliharjoitteluni alkoi perinteisesti nuoruuden innolla ja tulokset jäivät laihoiksi. Armeija-aikana sain kuitenkin osallistua kunnolliseen liikuntakoulutukseen ja kipinä liikuntaan ja liikunnalliseen elämäntapaan syttyi toden teolla. Pikkuhiljaa myös oma kuntosaliharjoitteluni järkevöityi ja ymmärsin miten tärkeää on kostaa treeni oikeista asioista ja toteuttaa treeni oikein. Moni kuntosaleilla treenaava ei arvaakaan, miten paljon hyötyisi ammattiavusta, oli sitten kyse treeniohjelman suunnittelusta tai tekniikkaohjauksesta. Oman trainerin avustuksella tulokset paranevat, ajankäyttö järkevöityy ja paikat pysyvät ehjinä!

Omaan juoksuuni sain kaivattua draivia löydettyäni nousujohteisen juoksuharjoittelun. Löysin juoksusta oman lajini ja nykyisin mielessä kutkuttelevat jo ultramatkat. Juoksu on ylivoimaisesti parasta isossa ryhmässä toinen toisia tsempaten ja kirittäen. Pieni kisailun poikanen saa minut aina syttymään! Itse koen juoksukoulussa treenaamisen joka kerta mielekkääksi ja mukavaksi; juuri tätä fiilistä haluan myös jakaa eteenpäin!

Martti Eriksson

Tuleva liikunnanohjaaja (AMK), juoksuvalmentaja, urheiluhierojaopiskelija

 

martti

Koulutukseni ohella olen toiminut personal trainerina (henkilökohtainen valmentaja) jo muutaman vuoden ajan, lähinnä pääkaupunkiseudun alueella. Koulutukseni ja töideni puolesta minulla on vankka tietopohja terveydestä ja liikunnasta yleisesti sekä erilaisten asiakkaiden tarpeiden huomioimisesta ja heidän tavoitteiden saavuttamisesta. Positiivisella ja energisellä tyylilläni olen saavuttanut asiakkaideni kanssa uskomattomia tuloksia sekä saanut heidät jälleen nauttimaan liikunnasta. Ja mikä tärkeintä, olen saanut liikunnan heidän elämäänsä takaisin.

Omalta taustaltani olen entinen salibandypelaaja ja jalkapalloilija, mutta nykyään harrastan liikuntaa laidasta laitaan. Tärkeimpänä pidän, että uskaltaa astua ulos omalta mukavuusalueelta ja kehittää itseään tätä kautta. Uskon, että jokainen ihminen pystyy oppimaan ja kehittymään, kun löytää itselleen ratkaisun avaimet onnistumiseen.

Jokainen askel on askel kohti terveellisempää elämää.

Anni Laakso

Juoksuohjaaja

anni

 

Jani Rusi

Ammattivalmentaja (VAT), ex-maajoukkueuimari, urheiluvaikuttaja

  @JaniRusi

jani

Reilun 20 vuoden uintiuran, yli 50 Suomen- ja Tanskanmestaruus mitalin ja usean arvokisaedustuksen kokemuksella sekä pian 15 vuotta kestäneen valmentajauralla olen oppinut paljon ja löytänyt oman paloni urheiluun ja liikuntaan.

Uinninopetusta muksusta mummoon, liikkumaan aktivointia ja hyvinvointivalmennusta. Nykyisin yrittäjänä sytytän myös muissa liikkujissa palon urheilua ja liikuntaa kohtaan. Pienin askelin sohvalta liikkeelle tai huippu-urheilijan polulla eteenpäin. Valon hallituksesta näkemystä Suomalaisen liikkeen isosta kuvasta.

Anne Tyrmi

Personal trainer

  @Amtyrm

anne

Liikunnan saralla olen myöhäisherännäinen. Yliopiston aloittaessani 2006 osallistuin karaten alkeiskurssille ja se vei täysin mennessään. Viisi vuotta harjoiteltuani minua pyydettiin vetämään karate-junioreita, joiden vastuuvalmentaja olen nyt toiminut. Yliopisto-opintojeni aikana päätin laittaa elintavat remonttiin ja ylipainoisesta, heikolla itsetunnolla varustetusta nuoresta naisesta kasvoi kaikesta liikunnasta ja hyvinvoinnista kiinnostunut energiapakkaus. Treenimäärän ja ohjausten noustessa aloin kiinnostua yksilöohjaamisesta ja hakeuduin personal trainer- koulutukseen. Kesällä 2013 aloitin yksilöohjaukset ja teen niitä jatkuvasti lisääntyvissä määrin.

Itse löysin liikunnasta täysin uuden elämän ja valtavasti lisää energiaa. Haluan auttaa asiakkaitani saavuttamaan yhtä hienot fiilikset, joita liikunta minulle antaa. Jokaiselle löytyy varmasti se oikea juttu ja tunnen itseni aina etuoikeutetuksi, jos saan auttaa sinua tavoitteidesi saavuttamisessa. Lähtötasolla ja tavoitteilla ei ole väliä. Asenne ratkaisee. Omat vahvuuteni löytyvät kuntosalivalmennuksesta, kamppailulajeista, oman kehon painolla harjoittelusta ja painonhallinnasta. Lisäksi erityisistä kivuista (nivelrikko, fibromyalgia, reuma…) kärsivät asiakkaat ovat lähellä sydäntäni. Ruokavalio-ohjaus on myös yksi lempilapsistani. Pienillä muutoksilla ihminen pystyy lisäämään huikeasti energiatilaansa, hallitsemaan kipuja ja ehkäisemään sairauksia. Kanssani jokainen treeni on erilainen, tsemppaan sinua jatkuvasti ja pusken tarvittaessa eteenpäin jämäkällä otteella.

Jos minäkin pystyn niin sinäkin pystyt!

Joona Lehikoinen

Juoksuohjaaja

  @JoonaLehikoinen
  @JoonaLehikoinen

joona

Yleisurheilusta ja jalkapallotaustasta huolimatta juoksu on se mikä todella iskee eniten. Yhdistettynä oikeanlaiseen voimaharjoitteluun koen sen tuovan täydellisen balanssin muuten hektiseen elämään. Juoksukoulun myötä ymmärsin myös ryhmäharjoittelun merkityksen ja sen avulla sain myös parannettua pitkään junnanneita tuloksia helposti. On käsittämättömän hieno fiilis ylittää itsensä kerta toisensa jälkeen hyvässä ja motivoituneessa porukassa!

Kimmo Kivistö

Koulutettu hieroja/urheiluhieroja

kimmo400

Nuoruuteni vietin jalkapallon ja yleisurheilun parissa. Yleisurheilun lopetin 16 vuotiaana ja jalkapallon lukuisten luokkaantumisten jälkeen 30 vuotiaana. Valmensin myös FC Raahen junioreita jonkun vuoden. Nykyisin harrastan hiihtoa ja maantiepyöräilyä aktiivisesti. Aikaisemmin työskentelin Raahessa terästehtaalla mutta reilu vuosi sitten toteutin pitkään haaveena olleen opiskelun, kun pääsin opiskelemaan TYA:n urheiluhierojakouluun. Valmistuin vuoden 2014 lopulla koulutetuksi hierojaksi/urheiluhierojaksi. Nyt toimin yrittäjänä ja haluan auttaa kaikkia ihmisiä lihashuollossa.

 

 

Riikka Arminen

Fysioterapeutti, juoksuohjaaja 

Liikunta ja aktiivinen elämäntapa ovat olleet minulle lapsesta asti tärkeä osa elämääni. Suurin osa ajastani kului lentopalloa pelatessa ja viimeiset pelivuoteni pelasin puoliammattimaisesti. Lopetin pelaamisen kaksi vuotta sitten ja pääsin toteuttamaan pitkäaikaista unelmaharrastustani eli juoksemista. Satunnaisia juoksulenkkejä tuli tehtyä lentopallonkin ohella, mutta juoksukoulun mukana juoksusta tuli säännöllisempää ja tavoitteellisempaa. Entisenä joukkueurheilijana olen tottunut siihen, että harjoitellaan yhdessä ja on ollut mahtavaa että lajin vaihtuessa juoksuun olen edelleen saanut harjoitella ryhmässä.

Itse tykkään treenata kovaa ja haluan myös auttaa toisia löytämään omat rajansa sekä liikkumisen riemun. Personal trainerinä olen vaativa, mutta kuitenkin kannustava ja haluan aidosti muuttaa asiakkaani oloa parempaan suuntaan. Aina ei voi olla hyvä päivä ja siinä vaiheessa uskon antavani potkua harjoitteluun.

Unelmilla ei ole parasta ennen päivämäärää!