Fysioterapia

Vauhtisammakolla on Turussa liikkujien apuna ammattitaitoinen fysioterapeutti. Fysioterapian avulla pidät itsesi liikkeessä ja työkykyisenä pidempään. Vauhtisammakon fysioterapiapalvelut tuottaa Vireä.

Vauhtisammakon fysioterapiapalveluiden hinnat noudattavat Vireän hinnastoa, jonka löydät täältä.

Varaa tästä nettivarauksella aika fysioterapiaan.

Mitä?

Fysioterapia on ihmisen toimintakyvyn ylläpitämistä tai sen edistämistä sekä kivun hoitoa. Se voi olla muun muassa vamman kuntouttamista tai vammojen ennaltaehkäisyä. Tavoitteena voi olla liikkumisen, työkyvyn tai minkä tahansa toiminnan kehittyminen. Ennen kaikkea fysioterapian tulee olla yksilöllistä, juuri sinun tarpeisiin kohdennettua ja näyttöön perustuvaa kuntoutusta tai toimintakykyä ylläpitävää terapiaa. Menetelmiä tähän on mm. ohjaus ja neuvonta, manuaalinen terapia sekä tärkeänä osana terapeuttinen harjoittelu.

Asiakkaiden kirjoittamia kokemuksia meistä voit lukea täältä.

Vireän fysioterapeutit löydät Vauhtisammakon lisäksi muistakin Vireän toimipisteistä Ratapihankadulta ja Stålarminkadulta.

Kuvassa vasemmalla fysioterapeuttimme Markus FC TPS edustuksen mukana kentän laidalla. Markus vastaa myös FC TPS edustuksen fysiosta.

 

Kenelle fysioterapia sopii?

Fysioterapia sopii käytännössä  jokaiselle. Yleisimmät syyt hakeutua fysioterapiaan on kipu tuki- ja liikuntaelimistössä, jokin rajoite toimintakyvyssä, ennen ja/tai jälkeen leikkauksen tai, kun haluat ennaltaehkäistä esimerkiksi työn tai harrastuksen aiheuttamia rasituksia. Liikkuja voi tulla fysioterapeutin vastaanotolle myös hakemaan suorituskykyä parantavia ideoita tai ajatuksia, kuinka treenata entistä tehokkaammin. Meillä Vireässä fysioterapeutti on keskittynyt tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiaan.

Ellet ole aiemmin käynyt fysioterapiassa voit lukea miten fysioterapiaa Vauhtisammakossa käytännössä toteutetaan täältä.

Fysioterapeutille hierontaan?

Fysioterapeuttimme omaa myös koulutetun hierojan ja urheiluhieronta -tutkinnon. Lisäksi työkalupakista löytyy fysiopuolen tekniikoita kuten mulligan concept, faskiakäsittely, nivelmobilisointi ja kinesioteippaus. Hierontaan varattua aikaa voidaan siis käyttää oletettavasti monipuolisemmin ja hoitoon voidaan liittää fysioterapeuttista ohjausta tarpeen mukaan. Fysioterapeutin tekemään hierontaan sovelletaan fysioterapiahinnastoa. Fysiohinnaston löydät täältä.

Tarvitsenko lähetettä fysioterapiaan?

Et tarvitse. Voit hakeutua suoraan fysioterapeutin vastaanotolle Vauhtisammakkoon ja näin saada nopeasti ensiapua vaivaasi ja mahdollinen kuntoutuminen päästään aloittamaan heti.

Mikäli olet saanut lääkärin lähetteen fysioterapiaan, voit käyttää sen meillä Vauhtisammakossa! Ota lähete ensimmäisen käynnin yhteydessä mukaan, me hoidamme KELAn suoraveloituksen. KELAn vähennyksen saadaksesi sinulla pitää olla KELA-kortti mukana.

Miten pitkän ajan tarvitsen fysioterapiaan?

Ensimmäisen käynnin on hyvä olla aina 60 minuuttia, jonka aikana asiakas tutkitaan ja laaditaan yhdessä hoidon tavoitteet. Seuraavat ajat voivat olla mitä tahansa 15-60 minuutin väillä. Jatkokäyntien pituudet neuvotellaan fysioterapeutin kanssa.

Miksi fysioterapiaan juuri Vauhtisammakkoon?

Olemme ammattitaitoisia ja päivitämme osaamistamme jatkuvasti. Meille saat ajan aina nopeasti ja varauksen voit tehdä 24/7 nettivarauksella. Tilamme ovat nykyaikaiset ja helposti lähestyttävät. Jos tulet omalla autolla löydät ilmaisia kiekkopaikkoja Sirkkalankadulta liikkeemme edestä.

Varaa oma aikasi tästä.

 

Vauhtisammakon fysioterapeutit

MARKUS KEMPPAINEN

Fysioterapeutti, koulutettu hieroja, urheiluhieroja, personal trainer.

Lisäkoulutukset

  • Urheilufysioterapian peruskurssi
  • Urheilufysioterapian rintarangan kurssi
  • Urheilufysioterapian polvi-, nilkka- ja jalkateräkurssi
  • Käden ja ranteen toiminta ja tutkiminen
  • Mulligan concept
  • Fascia
  • Kinesioteippaus

Olen 2017 AMK:sta valmistunut fysioterapeutti ( Turku ). Aikaisemmilta  koulutuksiltani koulutettu hieroja, urheiluhieroja ja personal trainer (2012). Näiden lisäksi olen lisäkouluttanut itseäni kursseilla muun muassa lihaskalvojen käsittelyiden, kinesioteippauksen sekäurheilufysioterapian osalta. Pyrin jatkuvasti kouluttamaan itseäni lisää fysioterapeuttina erilaisten kurssien avulla sekä seuraamalla alan kehittymistä aktiivisesti.

Minulla on yli viiden vuoden työkokemus hieronnan parissa ja fysioterapeuttina toimimisen aikana olen ehtinyt työskentelemään laajan asiakaskunnan parissa, joihin on kuulunut niin ammattiurheilijat kuin ikäihmiset ja kaikki siltä väliltä. Olin jo kaudella 2018 mukana FC TPS edustusjoukkueen fysiotiimissä ja vuonna 2019 olen FC TPS vastaava fysioterapeutti. Omiin harrastuksiini kuuluu  jalkapallo ja kuntosaliharjoittelu. Juurikin jalkapallon ja omien  vammojeni kuntoutuksen kautta kiinnostukseni fysioterapiaa kohtaan sai aikoinaan alkunsa.

Tulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu Vireän fysioterapiapalveluiden edistäminen ja fysioterapiataitojeni sekä osaamiseni jatkuva kehittäminen erilaisten fysioterapiajatkokurssien myötä.