running trips


Tulossa, kun rajoitukset sallivat: Juoksuleiri Espanjassa

Vauhtisammakon suosittu juoksuleiri järjestetään ensi kesänä Sierra Nevadan upeissa vuoristomaisemissa. Juoksuleiri on kaikilla avoin, eikä edellytä muuten osallistumista Vauhtisammakon toimintaan. Tarjolla on kolme kuntotasoryhmää eli mukaan voit lähteä alkajana tai kuntoilijana.

Matkan järjestää Naantalin Matkakauppa ja juoksutreeneistä vastaa Vauhtisammakko.

Sierra Nevada sijaitsee Granadan maakunnassa noin reilu 100km Malagan rannikolta Espanjan sisämaahan päin. Sierra Nevada on enemmän tunnettu talviurheilukeskuksena, mutta kesäisin vuoren rinteet tarjoavat oivalliset maastot patikointiin, juoksuun ja aktiivilomailuun. Osa alueen palveluista on kiinni talviaikaan. Sierra Nevada on Euroopan eteläisin hiihtokeskus. Sierra Nevadan leirin majapaikka sijaitsee n. 2100m korkeudessa merenpinnasta ja ympäröiville vuorilla on mahdollisuus päästä jopa yli 3400m korkeuteen. Ensimmäisinä päivinä harjoittelu on kevyttä, jotta keho ehtii tottumaan korkeampaan ilmanalaan.

Juoksuleiristä on tarjolla kolme eri kuntotasoryhmää:
1) polkujuoksun / juoksun alkaja: jaksat juosta vähintään 3km yhtäjaksoisesti.

2) keskitaso: Olet juossut säännöllisesti poluilla tai sileällä. Jaksat juosta 5-25 km matkan. Tässä ryhmässä voit myös yhdistää 1 ja 3 ryhmän harjoituksia.

3) kokenut polkujuoksija. Vaatimus: olet juossut noin 25km yhtäjaksoisesti poluilla.

Luvassa on mielettömän upeita vuorimaisemia ja vaihtelevasti kävelyä/ juoksua maaston mukaan. Ryhmien treenejä voi myös yhdistellä.

Matkalla aikaa jää myös rentoutumiseen ja upeasta lomatunnelmasta nauttimiseen. Matkan aikana teemme myös yhteisen retken Granadan kaupunkiin, joka on Andalusian sykkivä sydän ja yksi Espanjan kauneimmista kaupungeista. Katukuvassa näkyvät arabivaikutteet tuovat kaupunkiin ripauksen eksotiikkaa.  Tervetuloa mukaan Sierra Nevadaan!

Matkalla mukana ohjaajat: Mikko Liukka, Jarkko Heleä ja Jenny Belitz-Henriksson.

 

Alustava matkaohjelma

Tässä on matkan alustava ohjelma. Huomioithan, että treenien kestot ja matkat ovat arvioita ja saattavat heittää noin 0-5km tai vastaavasti.

 

Yhteiskuljetus Turusta Helsinki-Vantaan lentoasemalla, suora lento Malagaan. Lentokenttäkuljetus hotellille, majoittuminen. Ajoaika noin 2h (110km).  Harjoitus: Totuttelua vuoristoilmaan (mm. kevyttä kävelyä)

Harjoitukset:

Ryhmä 1: nousu hiihtohissillä ylös n. 2800m korkeuteen ja rauhallinen laskeutuminen takaisin majapaikkaan.

Ryhmä 2: n. 1000 nm rauhallinen nousu ja paluu hissillä majapaikkaan.

Ryhmä 3: n. 1000 nm nousu ja sama laskuna.

 

Harjoitukset:

Ryhmä 1 ja 2: lepo

Ryhmä 3: Koko päivän retki Mulchacenin huipulle (3482m korkeus)

Ostospäivä Granadan upeassa kaupungissa.

 

Harjoitukset:

Ryhmät 1-3: Kävely/juoksu vuoristossa (n.2-4h)

 

Harjoitukset:

Ryhmä 1-3: Juoksu noin 5km poluilla

 

Harjoitukset:

Ryhmät 1-3: Huiputa Veleta! Juoksu/ kävely Veletan huippua kohden (3398m korkeus)

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin. Ohjelman sisältö riippuu myös sääolosuhteista.