JUOKSUN VERKKOVALMENNUKSET

Meiltä löydät kattavan valikoiman erilaisia juoksun verkkovalmennuksia. Kevään 2021 aikana verkkovalmennuksiemme valikoima tulee koko ajan laajentumaan.

Juoksuvalmennuksistamme osa on 3kk, 5kk tai 6kk kestoisia ja esimerkiksi Juoksukoulun verkkovalmennus taas on ympäri vuoden jatkuva valmennus, joka myydään 2kk jaksoissa – mukana voit olla yhden 2kk jakson tai juosta kanssamme ympäri vuoden ja vuodesta toiseen. Juoksuvalmennuksia löytyy myös aina aivan vasta-alkajasta eli sohvaperunoista ultrajuoksijoihin. Alta löydät oman kuntotasosi mukaisen valmennuksen.

Mikä on meidän verkkovalmennuksissamme erityistä? Tietysti asiantuntemus ja vankka kokemus liikunnan ohjaamisesta ja juoksusta. Suurin osa verkkovalmennuksista perustuu lisäksi live-treeneihin tai tallenteilla tehtäviin treeneihin – ei pelkkään paperiseen juoksuohjelmaan. Pääset juoksemaan treenit halutessasi samalla koko valmennusryhmän kanssa livenä tai jälkikäteen tallenteena. Ohjaaja on joka tapauksessa kanssasi ohjauksen ajan antamassa ohjeita ja toimimassa ”kellomiehenä”. Tämä on mahtava tapa treenata yhteisöllisesti, mutta juuri sinun aikataulun ja asuinpaikan mukaan.

 

MITEN VALITSEN ITSELLENI SOPIVAN VERKKOVALMENNUKSEN?

Osa valmennuksistamme on tehty aivan liikunnan aloittajille, kuten Sohvaperunasta juoksijaksi. Osa taas on tehty sekä hieman juoksua itsenäisesti harrastaneille, kuntoilijoille sekä kilpakuntoilijoille samalla, kuten Juoksukoulun verkkovalmennus. Tässä valmennuksessa kaikki treenaavat samalla valmennuksella, mutta eri juoksuohjelmilla ja tavoitteilla. Ultrajuoksun verkkovalmennus taas on tehty jo nimensä mukaisesti enemmän kilometrejä juosseille ja ultramatkoille tähtääville. Alta löydät jaottelun kuntotasoittain. Mikäli sinulla on kysyttävää, kysy mikko@vauhtisammakko.com.

 

JUOKSUN VERKKOVALMENNUKSET

Aloittavan juoksijan verkkovalmennukset

Sohvaperunasta juoksijaksi -verkkovalmennus, 3kk tai superiisistartti 6kk

Tämä verkkokurssi on tehty sohvaperunoille eli ihmisille, joiden liikunta on jäänyt pitkäksi aikaa tauolle. Valmennus on tehty nimenomaan aivan vasta-alkajille. Valmennus kestää kuusi tai kolme kuukautta. Valitse valmennuksen kesto sen mukaan millainen kuntotasosi on nyt ja kuinka tiiviiseen harjoitteluun arjessasi pystyt sitoutumaan.  Kurssi on ennenkaikkea ihmisille, jotka eivät jaksa juosta yli kolmen kilometrin matkaa tai se tuntuu todella haastavalta. Huomaathan, että kolme kilometriä on kurssin ”yläraja” eli voit tulla kurssille, erityisesti superiisiin puolen vuoden valmennukseen, suoraan sohvalta.

Valmennus sisältää:
– alkajille tehdyn juoksuohjelman
–  stressitasoja laskevaa ja kehoa avaavaa joogaa
– ketteryyttä ja liikkuvuutta lisäävää liikkuvuusharjoittelua
– hiit-treenejä kunnon nostamiseen
– treenejä lihasvoiman lisäämiseen

Kaikki treenit voit tehdä ilman välineitä kotona. Juoksutreenit voit tehdä helposti juuri siinä maastossa, joka kotioveltasi aukeaa.

Valmentajina toimivat juoksuvalmentaja Mikko Liukka, joogaopettaja Anna Strazdina, kehonpainoharjoittelun asiantuntija Timo Oehlandt ja liikkuvuustreenin ammattilainen Jarkko Mäkinen. Valmennusalustana toimii Syke Tribe, jota voit käyttää helposti selaimelta tai puhelimesta appina.

Valmennuksen hinta on 89e / 3kk tai 129€/6kk  Osta kurssi verkkokaupastamme.

Täydellinen juoksuvalmennus sinulle, joka haluaisit aloittaa juoksuharjoittelun kerrankin järkevästi. Vapaudu stressistä, saa lisää voimaa ja liikkuvuutta juoksutreenin ohella!

 

Monen kuntotason yhteisvalmennus

Juoksukoulun verkkovalmennus 4.5.-30.6.21 (touko-kesäkuu)

Tämä 2 kk verkkokurssi on sopii kaikille jo juokseville. Alin tasoryhmä Alkajat edellyttää sinulta yhdenjaksoisesti 5 min juoksua, jotta voit osallistua valmennukseen. Lisäksi valmennuksessa on omat tasoryhmät kuntoilijoille ja kilpakuntoilijoille. Valmennus on jatkuva verkkovalmennus, joka etenee vuoden aikana juoksijan vuosiharjoittelun kaavaa noudattaen. Jokaisella treenikuukaudella on siis oma teemansa ja pääset treenaamaan mukana monipuolisesti ja niin, että olet kisakunnossa alkusyksystä. Osallistuminen ei edellytä, että olet menossa johonkin kisaan tai että kisasi olisi juuri syksyllä. Saat valmennuksesta monipuolisen ympäri vuotta jatkuvan harrastuksen tai voit tulla mukaan 2kk valmennukseen hakemaan itsellesi boostia omaan harrastukseen.

 

Verkkovalmennuksellamme

 •   opit juoksuharjoittelun ja -tekniikan perusteet opastus- ja harjoitteluvideoiden avulla
 •   treenaat juoksua monipuolisella juoksuohjelmalla: vähintään kolme juoksuharjoitusta/viikko
 •   osallistut live-treeneihin ja -luentoihin Vauhtisammakon kokeneiden valmentajien kanssa
 •   nautit palauttavasta joogasta tai liikkuvuusharjoittelusta
 •   saat voimaa juoksuun oheisharjoittelun avulla (mm. kuntopiiri, kahvakuulatreenit)

Valmennuksemme avulla teet harjoittelustasi säännöllistä.  Huomaat tulokset jo ensimmäisen valmennusosion jälkeen. Tee harjoitteet oman aikataulusi mukaan – missä ja miten sinulle parhaiten sopii. Voit palata harjoitteisiin, kun itsellesi sopii. Meille on tärkeää, että suorittavien treenien ohessa pääset rentoutumaan – kehosi palautuu sekä vahvistuu joogan ja liikkuvuusharjoittelun avulla. Valmennus toteutetaan kuntotasoryhmissä. Tarvitset käyttämiseen FACEBOOK-käyttäjätunnuksen. Valmennus toimii Facebook-alustalla suljetussa ryhmässä.

Tämä valmennus perustuu siis omatoimiseen treenaamiseen, mutta pääset halutettassasi hyödyntämään live-treenit, joissa ohjaaja antaa sinulla suoraan juoksun aikana ohjeet ja ilmoittaa juostavat ajat. Opit siis juoksusta ja harjoittelusta myös treenatessasi. Samoin luennot toimitetaan osaksi livenä. Samalla pääset halutessasi treenaamaan samaan aikaan kaikkien valmennuksen juoksijoiden kanssa – treenataan yhdessä!

Verkkovalmennuksessa on kolme tasoryhmää, jotka jokainen jakautuvat kahteen alaryhmään:
– Alkajat: jaksat juosta 5 min matkan yhdenjaksoisesti
– Kuntoilijat: jaksat juosta 5 km matkan 40 minuuttiin
– Kilpakuntoilijat: jaksat juosta 5 km matkan alle 30 minuuttia ja sitä kovemmat juoksijat
Jokaisella tasoryhmällä on oma valmentaja.
Kurssi kestää 2 kk ja kurssin materiaali on käytettävissä 4 kk ajan. Kurssin teema vaihtuu 2 kk välein. Jos haluat perehtyä juoksuun syvällisemmin ja tavoitteellisemmin – jatka treeniä kanssamme. Toimitamme aina tiedot seuraavasta valmennusosiosta kuluvan valmennuksen aikana.
Kurssin hinta 47,50e/kk eli yhteensä 95e. Osta valmennus verkkokaupastamme.

Kokeneiden juoksijoiden verkkovalmennukset

Ultrajuoksun verkkovalmennus 

Kokeneemmilla juoksijoille alkaa Syksyllä 2021 Ultrajuoksun verkkovalmennus. Lisätietoja tulossa lähiviikkoina. Ensimmäinen kurssi tuli täyteen ja sinne ei pääse enää mukaan.

Ultrajuoksun verkkovalmennuksella:

 • treenaat henkilökohtaisella juoksuohjelmalla ja juoksuvalmentajan tuella kohti omaa tavoitettasi
 • opit ultrajuoksuun tähtäävän harjoittelun ja -tekniikan perusteet opastus- ja harjoitteluvideoiden avulla
 • osallistut live-treeneihin ja luentoihin kokeneiden valmentajien kanssa
 • nautit palauttavasta joogasta tai liikkuvuusharjoittelusta
 • saat voimaa juoksuun oheisharjoittelun avulla (mm. kuntopiiri, kahvakuulatreenit)
 • kuulet eri ultrajuoksijoiden tarinoita ja ohjeita heidän harjoittelustaan ja kisoista
 • saat perustiedot miten ultrajuoksukilpailussa huoltaminen toimii

Valmennuksemme avulla teet harjoittelustasi järkevää, omaan tavoitteeseesi tähtäävää, monipuolista ja säännöllistä. Oma valmentajasi laatii juoksuohjelmasi juuri sinulle ja saat valmentajan sekä kanssatreenaajien tuen matkalle kohti juoksu-unelmaasi. Harjoittelu suunnitellaan ja rakentuu oman aikataulusi mukaan – missä ja miten sinulle parhaiten sopii. Meille on tärkeää, että kehosi vahvistuu lajinomaisella voimaharjoittelulla ja palautuu joogalla ja liikkuvuusharjoittelulla. Monipuolisella ja järkevällä harjoittelulla kehityt nopeammin ja ennaltaehkäiset vammoja ja ylirasitustilaa

Kurssi kestää 5 kk ja kurssin materiaali on käytettävissä kurssin päättymisen jälkeen 2 kk ajan.

Osallistumiseen tarvitset Facebook-käyttäjätunnuksen. Facebookin suljetussa ryhmässä voit kysyä juoksusta valmentajiltasi ja vaihtaa kokemuksia muiden ryhmäläisten kanssa.

Henkilökohtaisena valmentajanasi toimii juoksuvalmentaja ja ultrajuoksija Jari Tomppo / UltraFinn Oy. Oheisharjoittelusta, juoksutekniikasta ja muusta valmennuksesta vastaavat Vauhtisammakon valmentajat, pääosin Mikko Liukka.