Kokemuksia ja asiakastarinoita Vauhtisammakon juoksukoulusta

Lue alhaalta asiakkaidemme kokemuksia ja tarinoita siitä, millaista on treenata Vauhtisammakon matkassa!

Asiakastarinat juoksukoulu

Millainen on taustasi liikunnan suhteen?

Nuorempana olin aktiivisempi käyden tanssitunneilla ja juoksulenkeillä. Aikuisuuteen liikunta ei ole kovin vahvasti kuulunut, satunnaisia lenkkejä ja jumppatunteja lukuunottamatta.

Miten päädyit Vauhtisammakon juoksukoulun ja kurnuttavan tiimin jäseneksi?

Olen tehnyt vuosia fyysistä työtä jossa peruskunto on pysynyt hyvänä, mutta alanvaihdon myötä on peruskunto päässyt rapistumaan todella paljon. Halusin ruveta parantamaan peruskuntoa ja löytää sellaisen liikuntamuodon josta pidän ja josta jäisi hyvä fiilis ja mieleeni tuli juoksu, jota nuorempana olen tykännyt harrastaa. Googletin mahdollisuuksia jouksun aloitukseen ja vastaan tuli Vauhtisammakko. Pidin siitä että treenit on livenä ryhmän kanssa, se tuo itselle sen paineen ettei jätä treenejä väliin vain koska ei huvita.

Millaiset fiilikset juoksukoulusta on tullut/jäänyt?

Todella hyvät fiilikset. Alkuun tuli jalat todella kipeäksi ja kaipaamani hyvä fiilis jäi vähemmälle ja tuntui ettei mitään edistystä tapahdu. Silloin ymmärsin että olin omalle tasolleni liian vaativassa ryhmässä ja siirryin eri ryhmään, jolloin jaksoin treenit paremmin ja niistä jäi hyvä fiilis. Vauhtisammakon puolelta ryhmän vaihto oli myös todella joustavaa. Nyt en malttaisi odottaa että jouksukoulu taas jatkuu ja pääsee treenien pariin.

Mikä treeni tai tapahtuma on erityisesti jäänyt mieleen?

Tokalla viikolla yllätin itsenikin täysin ja jaksoin juosta kilometrin putkeen, todella monen vuoden tauon jälkeen. Mieleen on myös jäänyt lihaskuntotreenit jotka lopulta olivatkin todella kivoja, vaikka olen ajatellut aina etten lihaskunnosta pidä. Olen myös yllättynyt että mäkitreenit ovat päässeet lempparilistalleni.  

Mitä uutta olet oppinut?

Olen oppinut pitämään myös lihaskunnosta. Olen oppinut juoksusta ja sen tekniikasta paljon. Sekä ymmärtänyt että juoksu ei ole vain juoksua vaan siihen tarvitaan koko kroppaa ja lihaksistoa.
    Olen myös oppinut armollisuutta ja kärsivällisyyttä itseäni kohtaan ja ymmärrystä siitä että muutos ei tapahdu hetkessä. Normaalisti olen luovuttanut muutaman viikon jälkeen kun tuloksia ei ole näkynyt, mutta tällä kertaa jaksoin jatkaa pidempään ja lopulta pieniä edistysaskelia on myös otettu.

Onnistuitko/ylititkö itsesi/löysitkö itsestäsi uusia puolia/yllättikö joku?

Olen onnistunut ja ylittänyt itseni monesti juoksukoulun aikana. Ikinä en olisi marraskuun pimeydessä, tuiskussa ja tuulessa lähtenyt lenkille ilman yhteisiä treenejä. Olen myös huomannut jaksavani enemmän, mitä olen ajatellut jaksavani ja ymmärtänyt että aina ei kannata lopettaa siihen kun ensimmäistä kertaa tuntuu siltä ettei jaksa enää, sen jälkeen jaksaa vielä melko paljon.