Juoksukoulut

Juoksukoulu on monelle juoksijalle hyvä tapa oppia juoksemaan teknisesti oikein, parantaa kuntoaan sekä tehdä treenistä monipuolista. Valmennusmetodimme juoksukouluissamme on positiivinen valmennus, joka motivoi juoksijaa pääsemään parempaan kuntoon. Ryhmässä on mukana harjoitella, nostaa kuntoaan ja oppia uutta ja ylittää itsensä!

Meillä on Turussa,  Helsingissä, Espoossa, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Raumalla ympäri vuoden pyörivät kaikille avoimet juoksukoulut. Teemme juoksukouluohjauksia pyynnöstä myös muihin kaupunkeihin. Lisäksi järjestämme erilaisia juoksukouluja yrityksille. Yksityisasiakkaat voivat tulla avoimiin ympäri vuoden pyöriviin juoksukouluihimme taikka tilata juoksukoulun omalle pienryhmälleen.

Valmennuksemme mukaisesti juoksuharjoittelu ei ole ainoastaan lenkkien juoksemista vaan enemmänkin kokonaisvaltainen harjoittelukokonaisuus. Näkemyksemme mukaan juoksukunto kasvaa parhaiten yhdistämällä juoksuun kehonhallinnan ja lihaskuntoharjoittelun. Vahvalla toiminnallisella peruskunnolla vältetään pelkästä juoksuharjoittelusta monesti aiheutuvat rasitusvammat.

Omaamme vahvan juoksun tekniikkaosaamisen ja juoksukouluissamme käymme läpi jokaisen juoksijan tekniikan sekä teemme yhteisesti kauden mittaan erilaisia tekniikkaharjoituksia. Tämä tarkoittaa parempaa juoksuvauhtia, vähemmän rasitusvammoja sekä juoksun helpottumista.

Alta näet juoksukoulumme kaupungeittain.

JUOKSUKOULUN ETÄVALMENNUS

JUOKSUKOULUN ETÄVALMENNUKSET ALKAVAT HELMIKUUN 2021 ALUSSA!

Etävalmennus koostuu kolmesta osiosta. Jos et ole ollut aiemmin mukana, aloita aina osiosta 1. Etene sen jälkeen osiot numerojärjestyksessä eteenpäin.

Juoksukoulun etävalmennus sopii sinulle, jos haluat

 • treenata juoksua monipuolisesti
 • oppia juoksutekniikkaa
 • oppia juoksuharjoittelun perusteista
 • treenata oman aikataulun mukaan yhteisvalmennuksessa
 • nauttia suorittavan treenin ohessa palauttavasta joogasta tai liikkuvuusharjoittelusta

Tämä sopii myös sinulla, joka et halua puurtaa enää yksin!

Näiden etävalmennuksien aikana treenaat juoksua monipuolisesti. Opit juoksutekniikan perusteet sekä harjoittelet tekniikkaa erilaisin harjoittein. Voit tehdä treenit urheilukentällä, pururadalla, juoksumatolla tai oman asuntoalueesi pyörätiellä. Meille on myös tärkeää, että suorittavien treenien ohessa pääset rentoutumaan ja kehosi palautuu ja vahvistuu joogan ja liikkuvuusharjoittelun avulla. 

Valmennusosio sisältää:

 • 3 tasoryhmää eri kuntotason juoksijoille aina juoksun aloittajista vauhdikkaampiin treenaajiin
 • juoksuohjelma: vähintään 3 juoksuharjoitusta joka viikko 
 • juoksijan joogaa tai liikkuvuusharjoitteet (2kpl/kurssi)
 • liveluennon juoksusta
 • juoksutekniikkaopastuksen ja -harjoitteet videoina

Tarvitset käyttämiseen FACEBOOK-käyttäjätunnuksen. Valmennus toimii Facebook-alustalla suljetussa ryhmässä.

Valmentajina Anni Liukka, Mikko Liukka ja Anna Strazdina

Etäjuoksukoulussa on kolme tasoryhmää:

 • Alkajat: jaksat juosta 5 min matkan yhdenjaksoisesti
 • Kuntoilijat: jaksat juosta 5 km matkan 40 minuuttiin
 • Kilpakuntoilijat: jaksat juosta 5 km matkan alle 30 minuuttia ja sitä kovemmat juoksijat
 • Jokainen tasoryhmä löytyy osioista 1,2 ja 3

Osioiden aikataulut:

 • osio 1: 4.2.21-28.2.21
 • osio 2: 2.2.21-28.2.21
 • osio 3: 1.3.21-30.3.21

Hinta 49,90 euroa/osio! Mikäli hankit osiot 2 ja 3 yhdellä kertaa, hinta on 79 e.

Nyt on aika juosta monipuolisesti etäryhmävalmennuksessa ja nauttia kilometrien kertymisestä sekä oppia juoksusta!

Älä puurra enää yksin – lähde kanssamme juoksemaan!

 Ilmoittaudu:

JUOKSIJAN JOOGA -VERKKOVALMENNUS

Juoksijan jooga -verkkokurssi on suunniteltu nimenomaan juoksijoiden tarpeisiin. Kurssi on ajalla 1.2.-27.3.21. Kurssi pitää sisällään liikkuvuutta, hengitystä ja voimaa kehittäviä harjoituksia, jotka auttavat erityisesti juostessa syntyviin jumeihin. Riippumatta siitä, oletko aloitteleva juoksuharrastaja vai polkujen konkari, saat tästä kurssista käytännön oppeja ja vinkkejä kehonhuoltoon ja vahvistavaan sekä palauttavaan oheistreeniin. Kurssiin kuuluu kaksi noin puolen tunnin harjoitusta viikossa, toinen aktiivisempi ja toinen palauttavampi. Sitoudu harjoittelemaan tunnin viikossa kahden kuukauden ajan – huomaat kyllä tulokset!

Kurssi toteutetaan suljetussa Facebook-ryhmässä, joten saat omaan tekemiseen myös ryhmän tuen. FB-ryhmässä voit myös kysellä itseäsi askarruttavia kysymyksiä tai pyytää lisävinkkejä omaan harjoitteluun. Joogavideot julkaistaan kahdesti viikossa ja voit palata harjoituksiin kun itsellesi sopii.

Ohjaajana toimii Vauhtisammakolta tuttu Anna Strazdina. Annan lempeässä ja luovassa ohjauksessa pysyt varmasti mukana, vaikka jooga ei olisi ennestään tuttu. Anna on suosittu joogaohjaaja ja vetää viikkotuntien lisäksi mm. retriittejä saaristossa. Anna on ohjannut joogaa juoksijoille jo useamman vuoden ajan, ja soveltaa harjoitukset myös kaikkein kankeimmille toimiviksi.

Hinta 54,90 e.

Ilmoittautuminen joogan verkkokurssille tästä.

TURKU

Kevään juoksukoulukausi 3.2.21 alkaen

Turun kevään 2021 juoksukoulu on ajalla 3.2.21-18.3.21 sekä 22.3.-29.4.21. Voit osallistua joko koko syksyn kauteen eli molempiin osioihin (3.2.-29.4.21) taikka ajalla 3.2.21-18.3.21 tai ajalla 22.3.-29.4.21.

Juoksukouluryhminä on Alkajat, Alkajat+, Kuntoilijat, Vauhtikuntoilijat, Kuntoruparit ja Ruparit. Näiden ryhmien tasovaatimukset näet alta. Alkajat+ ryhmä alkaa uusille vain 3.2.21.

Hinta (maksuohje alempana):
-3.2.-29.4.21, 120e (opiskelijat 110e); Alkajat+ ryhmä 130e (opiskelijat 120e).
-3.2.-18.3.21, 70e; Alkajat+ 85e
-22.3.-29.4.21, 70e

JUOKSUKOULUN ALOITTAMINEN 3.2.2021:

Kausi 3.2.-18.3.21 taikka koko kevään kausi 3.2.21-29.4.21.

ALKAJAT
– lähtötaso: Juoksuharjoittelun aloittajalle (muuta liikuntaharrastusta hieman tehtynä aiemmin), 5 min yhdenjaksoinen juoksu
– treenit: ti ja to 17.45-18.45 tekniikkaa ja intervalleja

ALKAJAT+
– lähtötaso: 15 min yhdenjaksoinen juoksu
– treenit: ti ja to 17.45-18.45 tekniikkaa ja intervalleja ja su yhdenjaksoinen juoksulenkki

KUNTOILIJAT
– lähtötaso: 5km alle 40 minuuttia
– treenit: ma 17.30 ja ke 19 tekniikkaa ja intervalleja sekä su yhdenjaksoinen juoksulenkki

VAUHTIKUNTOILIJAT
– lähtötaso: 5 km alle 35 minuuttia
– treenit: ti ja to 19 tekniikkaa ja intervalleja sekä su yhdenjaksoinen juoksulenkki

KUNTORUPARIT
– lähtötaso: 5 km alle 27 min / 10 km alle 55 minuuttia
– treenit: ma 19 tekniikkaa ja pidempiä intervalleja ja to 19 tekniikkaa ja intervalleja sekä su yhdenjaksoinen juoksulenkki

RUPARIT
– lähtötaso: 5 km alle 25 min / 10 km alle 50 min
– treenit: ma 19 tekniikkaa ja pidempiä intervalleja ja to 19 tekniikkaa ja intervalleja sekä su yhdenjaksoinen juoksulenkki

Sunnuntain pitkä peruskestävyyslenkki
Sunnuntain pitkä lenkki kuuluu ryhmien alkajat+, kuntoilijat, vauhtikuntoilijat, kuntoruparit ja ruparit viikko-ohjelmaan.

JUOKSUKOULUN ALOITTAMINEN 22.3.21:

Kausi 22.3.-29.4.2021.

Kausi alkaa kaikkien ryhmien yhteisellä tekniikkaharjoituksella ma 22.3.21 klo 16.30-17.15. Jos et pääse avausharjoitukseen, se ei estä osallistumista kurssille. Avausharjoitus on tarkoitettu juoksukoulussa 22.3.21 uusina aloittaville.

ALKAJAT
– lähtötaso: Juoksuharjoittelun aloittajalle, 10 min yhdenjaksoinen juoksu
– treenit: ti ja to 17.45-18.45 tekniikkaa ja intervalleja

KUNTOILIJAT
– lähtötaso: 5 km alle 40 minuuttia
– treenit: ma 17.30 ja ke 19 tekniikkaa ja intervalleja sekä su yhdenjaksoinen juoksulenkki

VAUHTIKUNTOILIJAT
– lähtötaso: 5 km alle 35 minuuttia
– treenit: ti ja to 19 tekniikkaa ja intervalleja sekä su yhdenjaksoinen juoksulenkki

KUNTORUPARIT
– lähtötaso: 5 km 27 min / 10 km alle 55 minuuttia
– treenit: ma 19 tekniikkaa ja pidempiä intervalleja ja to 19 tekniikkaa ja intervalleja sekä su yhdenjaksoinen juoksulenkki

RUPARIT
– lähtötaso: 5 km alle 25 min / 10 km alle 50 min
– treenit: ma 19 tekniikkaa ja pidempiä intervalleja ja to 19 tekniikkaa ja intervalleja sekä su yhdenjaksoinen juoksulenkki

Sunnuntain pitkä peruskestävyyslenkki
Sunnuntain pitkä lenkki kuuluu ryhmien alkajat+, kuntoilijat, vauhtikuntoilijat, kuntoruparit ja ruparit viikko-ohjelmaan.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

START! – juoksun vasta-alkajien kurssi, 

Start! -juoksukouluryhmä on tarkoitettu liikunnan aloittajille, jotka haluavat aloittaa liikuntaharrastusta juoksemalla sekä lihaskuntoharjoittelulla. Kurssilla opit juoksutekniikan perusteet ja tutustut juoksun maailmaan sekä parannat peruskuntoasi. Kurssille voit siis osallistua nimenomaan ”rapakuntoisena”.

Tulossa keväällä 2021.

Polkujuoksukoulut, kevät 2021

Tulossa.

Ultrajuoksukoulu

Ultrajuoksukoulu on tarkoitettu kaikille pitkistä juoksutreeneistä nauttiville, ultramatkoja juokseville, ensimmäiselle ultramatkalle tähtääville taikka maratonin aikaansa parantamaan pyrkiville. Lähtötasovaatimuksena on, että olet juossut puolimaratonin viimeisen kahden vuoden aikana (aika alle 2h 30 min).

Tulossa syksyllä 2021.

 

Helsinki

Helsingin juoksukoulu, kevät 2021

Helsingissä helmikuun alussa alkavina ryhminä on Alkajat ja Kuntoilijat. Juoksukouluryhmät treenaavat Eläintarhan kentällä ja Kalasatamassa. Voit osallistua treeneihin Eläintarhan kentällä tai Kalasatamassa taikka molemmissa treenipaikoissa. Kevään kausi on ajallisesti 1.2.-15.3.21 sekä 22.3.-7.5.21. Voit osallistua joko koko kevään kauteen eli molempiin osioihin (1.2.-7.5.21) taikka ajalla 1.2.-15.3.21 tai ajalla 22.3.-7.5.21. Katso tarkemmat ohjelmat alempaa sekä ilmoittautumisvaihtoehdot.

Alkajien ryhmä on tarkoitettu juoksua aloittaville ja aloitustasona on, että jaksat juosta 5-10 minuutin yhdenjaksoisen matkan rauhallista vauhtia. Kuntoilijat-ryhmä on juoksuharjoittelua tehneille, jotka jaksavat juosta vähintään 5 km yhdenjaksoisen matkan. Kurssilla opit juoksutekniikan perusteet ja teet monipuolisesti juoksuharjoitteita sekä nostat kuntoasi.

KALASATAMAN JUOKSUKOULU
Juoksukoulu treenaa Kalasatamassa ajalla 1.2.-15.3.21 sekä 22.3.-7.5.21. Mukaan voit tulla myös suoraan koko kevääksi ajalle 1.2.-7.5.21. Ryhminä Alkajat ja Kuntoilijat. Treenit ovat seuraavasti:

Kausi A:
ma 1.2.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

ke 10.2.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

ma 15.2.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

ma 22.2.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

ma 1.3.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

ma 8.3.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

ma 15.3.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

KAUSI B:
ma 22.3.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

ma 29.3.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

ma 5.4.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

ma 12.4.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

ma 19.4.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

ma 26.4.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

ma 3.5.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

Hinta:
Kausi A 1.2.-15.3.21, 105 e
Kausi B 22.3.-7.5.21, 105 e
Kausi A ja B 1.2.-7.5.21, 210 e
Ilmoittaudu mukaan tästä.

ELÄINTARHAN KENTÄN JUOKSUKOULU
Juoksukoulu treenaa Eläintarhan kentällä ajalla 1.2.-15.3.21 sekä 22.3.-7.5.21. Mukaan voit tulla myös suoraan koko kevääksi ajalle 1.2.-7.5.21. Ryhminä Alkajat ja Kuntoilijat. Treenit ovat seuraavasti:

KAUSI A:
ti 2.2.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

pe 12.2.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

pe 19.2.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

pe 26.2.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

pe 5.3.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

pe 12.3.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

ti 16.3.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

KAUSI B:
pe 26.3.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

pe 2.4.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

pe 9.4.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

pe 16.4.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

ti 20.4.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

ti 27.4.
Alkajat 16.30–17.30
Kuntoilijat 17.45–18.45

pe 7.5.
Kuntoilijat 16.30–17.30
Alkajat 17.45–18.45

Hinta:
Kausi A 1.2.-15.3.21, 105 e
Kausi B 22.3.-7.5.21, 105 e
Kausi A ja B 1.2.-7.5.21, 210 e
Ilmoittaudu mukaan tästä.

KALASATAMAN JA ELÄINTARHAN KENTÄN JUOKSUKOULUT YHDESSÄ

Voit myös osallistua yllä oleviin Kalasataman ja Eläintarhan kentän juoksukouluihin molempiin, jollain saat kaksi treeniä viikossa. Aikataulut ryhmille näet ylempää kummankin juoksukoulun kohdalta.

Hinta:
KAUSI A: Kalasatama 1.2.-15.3.21 ja Eläintarha 1.2.-15.3.21, 185 e
KAUSI B: Kalasatama 22.3.-7.5.21 ja Eläintarha 22.3.-7.5.21, 185 e
KAUSI A JA B: Kalasatama 1.2.-7.5.21 ja Eläintarha 1.2.-7.5.21, 350 e
Ilmoittaudu mukaan tästä.

Aamutreenit, Helsingin juoksukoulu

Juoksukoulun aamutreenit on Eläintarhan kentällä 1.2.-16.3.21 tiistaisin klo 8-9.00. Ryhminä on Alkajat ja Kuntoilijat.

Alkajien ryhmä on tarkoitettu juoksua aloittaville ja aloitustasona on se, että jaksat juosta 5-10 minuutin yhdenjaksoisen matkan rauhallista vauhtia. Kuntoilijat-ryhmä on juoksuharjoittelua tehneille, jotka jaksavat juosta vähintään 5 km yhdenjaksoisen matkan. Kurssilla opit juoksutekniikan perusteet ja teet monipuolisesti juoksuharjoitteita sekä nostat kuntoasi. Ryhmät treenaavat yhtäaikaa klo 8-9 ja treenissä kuntotasot eriytetään.

Paikkoja kurssille on vain rajoitetusti.

Treenit klo 8-9 seuraavina päivinä:
ti 2.2.
ke 10.2.
ti 16.2.
ti 23.2.
ti 2.3.
ti 9.3.
ti 16.3.

Hinta 105 e.

Katso lisää ja ilmoittaudu tästä.

Juoksun pienvalmennusryhmät 2021

Voit joko osallistua valmennukseen ajalla tammi–joulukuu 2021 tai lyhemmissä pätkissä tammikuu–huhtikuu, toukokuu–elokuu tai syyskuu–joulukuu. Hae mukaan 5.1., 5.3. ja 5.8. mennessä.

Valmennuksen hinta on 130 e/kk (ovh 200 e/kk). Ryhmään valitaan max. 8 tavoitteellisesti juoksevaa kuntoilijaa. Vaatimuksena jokin henkilökohtainen tavoite (juoksutapahtuma/kilpailu) ja säännöllinen, jatkuva juoksuharrastus. Ryhmä ei sovellu aloitteleville juoksijoille. Sitovat ilmoittautumiset helsinki@vauhtisammakko.com. Ensisijaisesti priorisoidaan koko vuodeksi sitoutuvia. Juoksun pienryhmävalmennuksessa saat henkilökohtaisen juoksuvalmennuksen valitsemallesi ajalle. Valmennuksessa treenaat valmentajan tuella itsenäisesti, pienryhmän yhteisharjoituksissa ja juoksukoulun ohjatuilla tunneilla.

Valmentajana toimii vuodesta 1999 liikuntaa ohjannut FAF personal trainer, Suomen Urheiluopistossa liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto – valmennuksen osaamisala -tutkintoa vuonna 2021 suorittava Jenny Belitz-Henriksson.

Juoksuvalmennus osa 1 (tammi–huhtikuu) sisältö pääpiirteissä:
– kesto: 16.1.2021–29.4.2021
– ryhmän yhteisharjoitus 75 min Eläintarhan kentällä tai sen lähettyvillä kaksi kertaa kuussa

– Yleisen juoksukoulun kuntoilijoiden viikottaiset treenit Kalasatamassa tai/ja Eltsulla (alkaa helmikuun 1. viikolla)
– henkilökohtainen, päivittyvä juoksuohjelma valmennuksen ajan

– henkilökohtainen, päivittyvä juoksun oheisharjoitteluohjelma valmennuksen ajan
– valmentajan tuki arkisin ja kirjoittamasi harjoituspäiväkirjan seuranta ja kommentointi kaksi kertaa kuussa

– teams-tietoiskut 1–2 x/kk vaihtelevista aiheista: kuormittuminen, palautuminen, harjoittelun rytmittäminen, juoksijan ohjeisharjoittelu, ravitsemus, ultrajuoksu

Treeniajat:

la 16.1. klo 9.00–10.15

la 30.1. klo 9.00–10.15

la 13.2. klo 9.00–10.15

ti 27.2. klo 9.00–10.15

la 13.3. klo 9.00–10.15

la 27.3. klo 9.00–10.15

la 10.4. klo 9.00–10.15

la 24.4. klo 9.30–10.45

Juoksuvalmennuksen osa 2 (toukokuu–elokuu) sisältö pääpiirteissä:
– kesto: 4.5.2021–31.8.2021, treeniajat varmistuvat maaliskuussa
– ryhmän yhteisharjoitus 75 min Eläintarhan kentällä tai sen lähettyvillä 2 x kuussa

– Yleisen juoksukoulun kuntoilijoiden viikoittaiset treenit Kalasatamassa tai/ja Eltsulla (touko, kesä- ja elokuu)
– henkilökohtainen, päivittyvä juoksuohjelma valmennuksen ajan

– henkilökohtainen, päivittyvä juoksun oheisharjoitteluohjelma valmennuksen ajan
– valmentajan tuki arkisin ja kirjoittamasi harjoituspäiväkirjan seuranta ja kommentointi kerran kuussa

– teams-tietoiskut 1–2 x/kk vaihtelevista aiheista: kuormittuminen, palautuminen, harjoittelun rytmittäminen, juoksijan ohjeisharjoittelu, ravitsemus, ultrajuoksu, yms.

– heinäkuun treenit (2 kpl) pidetään kesä-ja elokuussa

Juoksuvalmennuksen osa 3 (syys–joulukuu) sisältö pääpiirteissä:
– kesto: 7.9.2021–31.12.2021, treeniajat varmistuvat heinäkuussa
– ryhmän yhteisharjoitus 75 min Eläintarhan kentällä tai sen lähettyvillä 2 x kuussa

– Yleisen juoksukoulun kuntoilijoiden viikoittaiset treenit Kalasatamassa tai/ja Eltsulla (syys-, loka-, marraskuu)
– henkilökohtainen, päivittyvä juoksuohjelma valmennuksen ajan

– henkilökohtainen, päivittyvä juoksun oheisharjoitteluohjelma valmennuksen ajan
– valmentajan tuki arkisin ja kirjoittamasi harjoituspäiväkirjan seuranta ja kommentointi kerran kuussa

– teams-tietoiskut 1–2 x/kk vaihtelevista aiheista: kuormittuminen, palautuminen, harjoittelun rytmittäminen, juoksijan ohjeisharjoittelu, ravitsemus, ultrajuoksu, yms.

Start! -juoksun vasta-alkajien ryhmä Helsinki

Start! -juoksukouluryhmä on tarkoitettu liikunnan aloittajille, jotka haluavat aloittaa liikuntaharrastusta juoksemalla sekä lihaskuntoharjoittelulla. Kurssilla opit juoksutekniikan perusteet ja tutustut juoksun maailmaan sekä parannat peruskuntoasi.

Harjoitukset on Kalasatamassa ja lähialueilla.

Tulossa keväällä 2021.

 

ESPOO

Espoossa alkavat maaliskuussa 2021 juoksukoulut. Ryhminä toimivat Alkajien oma ryhmä sekä Kuntoilijat-ryhmä. Alkajien ryhmä on tarkoitettu juoksua aloittaville ja aloitustasona on se, että jaksat juosta 5-10 minuutin yhdenjaksoisen matkan rauhallista vauhtia. Kuntoilijat-ryhmä on juoksuharjoittelua tehneille, jotka jaksavat juosta vähintään 5 km yhdenjaksoisen matkan. Kurssilla opit juoksutekniikan perusteet ja teet monipuolisesti juoksuharjoitteita sekä nostat kuntoasi.

Paikkoja kurssille on vain rajoitetusti (20 paikkaa / ryhmä).

OHJELMA:
Kurssi 4.3.21-27.5.21
Harjoitukset on alla olevina päivinä alkajilla klo 17-18 ja kuntoilijoilla 18.15-19.15.

to 4.3.21
to 11.3.21
to 18.3.21
ma 29.3.21
to 8.4.21
to 15.4.21
to 22.4.21
to 29.4.21
to 6.5.21
ma 10.5.21
to 20.5.21
to 27.5.21

Hinta 167 euroa.

Katso lisätietoja ja ilmoittaudu tästä.

HÄMEENLINNA

Hämeenlinnan talven 2020-2021 juoksukoulussa järjestetään kaksi ryhmää: Alkajat ja Kuntoilijat.
Alkajien juoksukoulu on ajalla 7.12.20.-3.1.21.
Kuntoilijoiden juoksukoulu on ajalla 7.12.20.-3.1.21 ja 4.1.21.-31.1.21. Voit tulla mukaan myös koko talven kauteen eli molempiin edellä oleviin jaksoihin ajalle 7.12.20.-31.1.21.

Alkajat-ryhmään voit tulla, jos jaksat juosta yhdenjaksoisesti 10 minuuttia.  Kuntoilijoiden lähtötasovaatimuksena on, että jaksat juosta 7 km yhdenjaksoisesti. Molemmissa ryhmissä käydään läpi juoksutekniikkaa ja juoksuharjoittelun perusteita. Treenit on ulkona ja lähtöpaikkana on Rinkelinmäenkuja iso hiekkaparkkipaikka. Juoksukoulussa treenaamaan monipuolisesti eri alustoilla. Juoksemme maantiellä, ulkoilureiteillä, poluilla ja radalla.

ALKAJIEN JUOKSUKOULU 7.12.20-3.1.21

Treenipäivät:
ma 7.joulu 17-17.45
to 10.joulu 17-17.45
su 13.joulu 10-11
ma 14.joulu 17-17.45
to 17.joulu 17-17.45
su 20.joulu 10-11
ma 21.joulu 17-17.45
su 27.joulu 10-11
ma 28.joulu 17-17.45
ke 30.joulu 17-17.45
su 3.tammi 10-11.30

Hinta 70 euroa.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

************

KUNTOILIJOIDEN JUOKSUKOULU

Kuntoilijoiden juoksukoulu on ajalla 7.12.20.-3.1.21 ja 4.1.21.-31.1.21. Voit myös ilmoittautua samalla koko talven kauteen eli molempiin edellä oleviin jaksoihin ajalle 7.12.20.-31.1.21.

Kausi 7.12.20.-3.1.21

Treenipäivät:
ma 7.joulu 18-19
to 10.joulu 18-19
su 13.joulu 11-12
ma 14.joulu 18-19
to 17.joulu 18-19
su 20.joulu 11-12
ma 21.joulu 18-19
su 27.joulu 10-12
ma 28.joulu 18-19
ke 30.joulu 18-19
su 3.tammi 10-12.30

Hinta 70 e.

**
Kausi 4.1.21.-31.1.21

Treenit:
ma 4.tammi 18-19
to 7.tammi 18-19
su 10.tammi 10.00-13.00
ma 11.tammi 18-19
to 14.tammi 18-19
su 17.tammi 10.00-12.00
ma 18.tammi 18-19
to 21.tammi 18-19
su 24.tammi 10.00-11.30
ma 25.tammi 18-19
su 31.tammi 10.00-15.00, Kotirataultra

Hinta 70 euroa.

Kausi 7.12.20.-31.1.21. eli koko talven treenit.

Treenit:
ma 7.joulu 18-19
to 10.joulu 18-19
su 13.joulu 11-12
ma 14.joulu 18-19
to 17.joulu 18-19
su 20.joulu 11-12
ma 21.joulu 18-19
su 27.joulu 10-12
ma 28.joulu 18-19
ke 30.joulu 18-19
su 3.tammi 10-12.30
ma 4.tammi 18-19
to 7.tammi 18-19
su 10.tammi 10.00-13.00
ma 11.tammi 18-19
to 14.tammi 18-19
su 17.tammi 10.00-12.00
ma 18.tammi 18-19
to 21.tammi 18-19
su 24.tammi 10.00-11.30
ma 25.tammi 18-19
su 31.tammi 10.00-15.00, Kotirataultra

Hinta 120 euroa.

Ilmoittaudu mukaan tästä.

TAMPERE

Juoksukoulun kevään kausi 8.3.21 alkaen

Kevään 2021 juoksukoulu on ajalla 8.3.–2.5.2021. Juoksukoulun treenit lähtevät Hämeenpuistosta.

Hinta 8.3.–2.5.2021: alkajat 80 e, alkajat+/kuntoilijat 95 e, kuntoilijat+ 125 e.

ALKAJAT
– lähtötaso: juoksuharjoittelun aloittajalle (muuta liikuntaharrastusta hieman tehtynä aiemmin), 5 min yhdenjaksoinen juoksu
– treenit: ti klo 17.15–18.15 tekniikkaa ja intervalleja
– 2 omatoimista ryhmäkohtaista harjoitusta joka juoksukouluviikolle

ALKAJAT+
– lähtötaso: 15 min yhdenjaksoinen juoksu
– treenit: ti klo 17.15–18.15 tekniikkaa ja intervalleja ja su yhdenjaksoinen juoksulenkki (pitkä lenkki 1/pitkä lenkki 2)
– 2 omatoimista ryhmäkohtaista harjoitusta joka juoksukouluviikolle

KUNTOILIJAT
– lähtötaso: 5 km alle 35 minuuttia
– treenit: ti klo 18.15–19.15 tekniikkaa ja intervalleja sekä su yhdenjaksoinen juoksulenkki (pitkä lenkki 1/pitkä lenkki 2)
– 2 omatoimista ryhmäkohtaista harjoitusta joka juoksukouluviikolle

KUNTOILIJAT+
– lähtötaso: 5 km alle 30 minuuttia
– treenit: ti klo 18.15–19.15 ja to klo 17.15–18.15 tekniikkaa ja intervalleja sekä su yhdenjaksoinen juoksulenkki (pitkä lenkki 1/pitkä lenkki 2)
– 2 omatoimista ryhmäkohtaista harjoitusta joka juoksukouluviikolle

Sunnuntain pitkät lenkit
– Sunnuntain pitkä lenkki 1 tai 2 kuuluu ryhmien alkajat+, kuntoilijat ja kuntoilijat+ viikko-ohjelmaan
– Osallistu kuntoosi sopivalle lenkille tai vaikka molemmille.
– Sunnuntain lenkkien aika vaihtelee, ja ne juostaan joko aamupäivällä tai iltapäivällä.
– Pitkä lenkki 1 on aluksi vauhdiltaan noin 8,5 – 8 min/km. Muutamalla ensimmäisellä viikolla mukana on kävelyä.
– Pitkä lenkki 2 on aluksi vauhdiltaan noin 7,5 – 7 min/km.

Katso lisää ja ilmoittaudu tästä.

RAUMA

Kevään 2021 juoksukoulu, Rauma

Kevään 2021 juoksukoulu alkaa 1.3.21 ja ryhmiä järjestetään kaksi:

ALKAJAT
– alkuvaatimus: jaksat juosta yhdenjaksoisesti 10 minuuttia.
Treenit: yleensä klo 17.30-18.30. Treenien pituus vaihtelee kuntotason mukaan 30 minuutista puoleen toista tuntiin. Jokainen harjoittelee oman kuntotasonsa mukaan.

KUNTOILIJAT
– alkuvaatimus: jaksat juosta yhdenjaksoisesti 35 minuuttia.
– treenit: harjoitus on alla olevina päivinä klo 17.30-18.30. Välillä on mahdollisuus osallistua 1,5h tai 2h treeneihin.

Juoksukoulu koostuu monipuolisista ja vaihtelevista ohjatuista harjoitteista. Ohjatuissa harjoituksissa jokainen pääsee juoksemaan omalla tasollaan porukan mukana sekä saa henkilökohtaista palautetta juoksutekniikasta sekä tekniikkaopastusta. Jokainen juoksukouluviikko sisältää yhden ohjatun harjoituksen sekä kaksi omatoimitreeniä, jotka ilmoitetaan sähköpostitse osallistujille jokaisena juoksukouluviikkona. Omatoimitreenejä on viisi eritasoista alkajasta kuntoilijaan ja maratoonariin saakka.

Treeniohjelma:

2.3.2021 Waldnieljuoksua. Klo 17.30-18.30. Voit valita 30min tai 60min.
9.3.2021 Waldnieljuoksua + intervalli. Klo 17.30-19.00. Voit valita 30 min, 1h tai 1,5h.
16.3.2021 Waldnieljuoksua + intervalli. Klo 17.30-19.00. Voit valita 30 min, 1h tai 1,5h.
23.3.2021 Tekniikkakertaus. Alkajat klo 17.00-18.00 ja Kuntoilijat klo 18.00-19.00.
30.3.2021 Juoksua ja tekniikkaa. Alkajat klo 17.00-18.00 ja Kuntoilijat klo 18.00-19.00.
6.4.2021 Juoksua ja lihaskuntoa. Molemmille ryhmille yhteinen harjoitus klo 17.30-18.30
13.4.2021 Vauhtisammakko goes poluille, pitkä lenkki klo 17.00-19.00 Voit valita 30min, 1h, 1,5h tai 2h treenin.
20.4.2021 Vauhtisammakko goes poluille, vetoharjoituksia. Kaikille klo 17.30-18.30.
27.4.2021 Vauhtisammakko goes poluille, pitkä lenkki klo 17.00-19.00 Voit valita 30min, 1h, 1,5h tai 2h treenin.
4.5.2021 (Mahdollinen ekstrakerta)

Hinta: 85€
Ilmoittaudu ja katso lisää juoksukoulusta tästä.

Tervetuloa juoksukouluihimme!

liikuntapalvelut Vauhtisammakon kotisivut